træningselastikker modstandsbånd hjemmetræning styrketræning træningstaske sportstaske træningsudstyr

Er elastiktræning effektivt?

Vores modstandsbånd kan meget mere end din sædvanlige elastik, men konceptet om at træne mod modstand er det samme. Her er en række fordele ved elastiktræning, som jeg er blevet bekendt med under mit lægestudie.

  1. Justérbar modstandElastikker er effektive til at opbygge muskler igennem progressivt overload, som man kalder det i fitnesskredse. Med JEELIEs modstandsbånd, kan du nemlig selv justere belastningen af øvelserne til 4 forskellige intensiteter. Dermed kan du stort set genskabe alle øvelser fra fitnesscenteret derhjemme. Derimod bliver det dyrt og pladskrævende, hvis du skulle have de samme muligheder med håndvægte, og det ville slet ikke være muligt at tage med dig hjemmefra.
  2. Optræner balance, stabilitet og koordination. Med modstandsbånd opbygger du udover muskelstyre også stabilitet og koordination og spænder automatisk op i dit core for at kontrollere dine bevægelser. Denne ekstra, men vigtige, fordel får du ikke af maskinerne i fitnesscentrene, der stabiliserer din krop igennem hele øvelsen. At træne stabilitet og balance er noget, der kan forebygge ryg- og lændesmerter på længere sigt og give dig større kraft, når du træner.
  3. God til funktionel træning og genoptræning. Der er en grund til, at fysioterapeuter og andet sundhedspersonale altid benytter elastikker til genoptræning. Det er den mest skånsomme og effektive måde at træne sine muskler op på. Du kan udfordrer musklerne uden at lægge pres på de skrøbelige strukturer i dine led. 
  4. Træner på agonistiske og antagonistiske muskler ved brug. Grundet den vedvarende belastning under øvelser med elastikker, bruges både de muskler, du målretter øvelsen imod, og de muskler, der står for den modsatte bevægelse for at stabilisere din krop og holde igen. Èn muskelgruppe arbejder koncentrisk og den anden excentrisk. Læs om det i mit blogindlæg lige her

Kritik af elastikker går mest på den dårlige kvalitet, ubehag på kroppen ved brug, for lidt og for skæv modstand og mislugt. Dette har vi med JEELIEs modstandsbånd taget særdeles hensyn til; derfor er vores modstandsbånd omtrukket af tekstil, der både sikrer komfort og holdbarhed. Vores stropper til håndled og ankler er ligeledes lavet i blødt tekstil og med remme, der kan fastgøre stropperne, så du kan tage ekstra hård belastning på uden, at de ruller op eller ned. Vi har ingen dele i plastik, og ingen af delene er limet. Ydermere er vores logo syet på, så du ikke skal bekymre dig om, at det falder af eller smitter af i vask og ved brug. JEELIEs modstandsbånd er ydermere lavet af materialer, der ikke bærer præg af mislugt. 

 

 

Back to blog