rejsetaske sportstaske træningstaske taske til rejse

Hvorfor JEELIEs mission er vigtig

Alle dage har træning været vigtig. Overvægt, forhøjet blodtryk og rygning er de førende risikofaktorer for for tidlig død. Men i og med at både overvægt og forhøjet blodtryk er relateret til for lidt træning, er inaktivitet den største synder af dem alle.

JEELIE laver træningstasker i stilrent design specielt udviklet til at matche dine behov på rejsen. I træningstasken medfølger innovativt træningsudstyr bygget op omkring elastiktræning og denne træningsforms mange fordele. Udstyret er let at bære på og udviklet, så alt træning kan udføres stående for at kunne passe til den rejsendes behov. Med JEELIEs koncept medfølger fulde, guidede træningsvideoer, der kan give dig inspiration og holde din motivation ved lige. Alt træningen er udviklet på baggrund af min viden om emnet efter 5,5 år på medicinstudiet og et igangværende speciale i genoptræning.

JEELIEs udstyr til rejsetræning er ikke bare et gimmick. Din muskelmasse falder utrolig hurtigt ved inaktivitet. Allerede efter to ugers pause, vil din muskelmasse være reduceret. Vores mission er, at vi kan få dig til at holde din træning ved lige, selvom du er væk fra dine vante rutiner.

Jeg, som er founder af JEELIE, har altid skulle gøre meget for at holde min ryg og core stærk i og med, jeg er har fået indopereret en god mængde titanium grundet idiopatisk skoliose - altså skæv rygsøjle uden kendt grund. Ligesom op imod 10% af alle unge piger har i mindre eller højere grad. Især piger i de tidlige teenageår er i risikogruppen i og med, de sjældent afklæder sig foran andre, og de ikke selv kan se deres skæve rygsøjle. Derfor har styrketræning altid ligget mig nært, og jeg lærte hurtigt, hvordan jeg trænede bedst for at opbygge muskler og samtidigt skåne min lænd - med elastikker. 

Idéen til JEELIE opstod så, da jeg i sommeren 2022 var på et fantastisk 7 ugers road trip igennem det sydlige USA med et stop i Hawaii og New York også. Men uvisheden omkring mine træningsmuligheder var en stress faktor under forberedelserne. Jeg kunne ikke finde ét eneste trænings-kit til rejsen. Jeg havde hverken mulighed for at medbringe håndvægte eller yogamåtte eller ydermere mulighed for at få adgang til et gulv, hvor der var plads til at udføre min pilates. Det eneste jeg havde mulighed for at medbringe var min gule træningselastik, der lå derhjemme i støvet og varslede om mørhed og fare på de mange trævlede gummistykker. Den gjorde ondt at stå på og trak i huden, når man ville øge belastningen, den fordelte belastningen ujævnt og skulle justeres et hav af gange, når man skulle stå på den, jeg havde en bange anelse om, at den ville springe i hovedet på mig og så var den... kedelig. Totalt kedelig. Jeg kunne da ikke underholde mig med den i 7 uger. Så det blev i stedet til dyre dagspas i fitnesscentrene, et par meget varme løbeture og en skuffende følelse, da jeg igen ramte mit lokale fitnesscenter i Danmark og måtte tage et par skiver af min sædvanlige vægt på vægtstangen. Med min baggrund i medicin og træning gav det totalt mening, at jeg skulle starte JEELIE.

Så jeg startede hjemme i Danmark med at researche. Hvor mange har efterspurgt det her produkt? Skal jeg ud at uddanne danskerne i at træne på rejsen? Kan man som lille dansk virksomhed overhovedet kæmpe sig ind på det markede, og vil jeg blive mødt af skepsis fra træningseliten, fordi jeg ikke selv body builder eller har været personlig træner i x antal år? Spørgsmålene hobede sig op, men jeg var allerede for investeret i projektet og er siden blevet mødt med hyldest af mange ligesindede. Så jeg fik udviklet og designet tasker og træningsudstyr ud fra min viden og tilsendt prøver i massevis, indtil jeg stod med det produkt, der gav mig sommerfugle i maven. Der var tænkt miljø, design, folkesundhed og tilgængelighed ind i det. Nu var det bare det store skridt om de mange sæt, der skulle sendes hjem, og aftaler, der skulle i hus. 

Så hvis du også tror på projektet, så tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret om, hvad der rører sig i sportsbranchen, og hvordan du kan støtte JEELIEs mission.

Back to blog