ferie rejse grand canyon træning på rejsen

Kan man tage pause fra træningen på ferien?

Selvfølgelig skal du koble af, når du har brug for det! Men der er en masse grunde til, hvorfor det er vigtigt at holde sin træning ved lige på ferie - især hvis du er væk i mere end en uge eller rejser ofte.

Træning er dit bedste redskab mod at nedbringe dit blodsukker. Det fungerer faktisk på helt de samme kanaler i cellerne, som insulin gør. Når musklerne arbejder, går nogle processer igang, der åbner disse kanaler, som glukose (sukker) strømmer igennem. Inde i musklen bliver glukosen så brugt til at opbygge lageret af glykogen, som musklerne forbruger. Udover dette viser studier, at effekten af insulin er potenseret i timerne og dagene efter din træning. Derfor kan insulin være rigtig svær at justere for diabetikere, der ikke selv har tilstrækkelig egenproduktion. For højt blodsukker kan skade alle dine organer, så det er vigtigt at holde blodsukkeret stabilt. 

Det skræmmende ved dette er, at denne gavnlige effekt af livslang træning allerede ophører efter 3-7 dages(!!) pause. Du kan selvfølgelig træne det op igen, men det tager tid, og bliver sværere jo ældre, man bliver.

En anden gavnlig gevinst ved at træne på rejsen er, at du holder din muskelmasse ved lige. Du behøver ikke at træne hårdt eller meget, men bare nok til at den bliver holdt ved lige. Du mister nemlig allerede muskelmasse efter to ugers pause fra træningen. Hvis du heller ikke holder dit proteinindtag ved lige på ferien, er det endnu sværere for din krop at holde din muskelmasse ved lige. Og selvom du kan træne dig op til samme niveau, er det meget bedre givet ud at holde træningen ved lige.

Dette indlæg er ikke ment for at skræmme dig - tværtimod er det et skulderklap til dig, der ser med herinde og tænker over dit helbred. Det er aldrig for sent at starte en god vane, og jeg håber, vi hos JEELIE kan motivere dig til netop dette.

Back to blog